Samenwerking

Uitgeput egeltje

Donderdag begon eigenlijk als een rustige dag, ’s ochtends kregen wij een melding binnen van een klein egeltje. Het beestje was eerder in de week gevonden op straat en mee naar binnen genomen om aan te sterken voor de winter. Hoe goed bedoeld ook dat deze mensen er zelf voor zorgen wilde, was het beestje er slecht aan toe. Erg koud en onder de vlooien en teken, en de oortjes zagen en ook goed vies uit. Snel hebben we deze kleine naar de Bonte Piet gebracht, waar hij snel de couveuse in ging om op te warmen. 

Gewonde reiger

In de middag kregen wij een melding in Blokker. Een reiger had zich verstopt onder de struiken bij mensen in de tuin, zat daar al de hele dag, en liet zich niet wegjagen.  Samen met de bijrijder Anja hebben wij het dier, voorzichtig manoeuvrerend, rustig kunnen pakken. Snel bleek het dier erg magertjes was en een verwonding had onder de vleugel. Ook deze hebben wij direct doorgereden naar de Bonte Piet. Dat we daar na sluitingstijd aankwamen was gelukkig een van de medewerkers daar nog aanwezig om direct eerste zorg aan de reiger te kunnen geven.  

Reiger wordt onderzocht

Uit onderzoek bleek dat de reiger een gebroken vleugel had net aan de onderkant van zijn elleboog. De wond is schoon gemaakt, en de vleugel gespalkt en verbonden. Via zonde is zijn maag nog gevuld met lekkers om aan te sterken, en daarna is er een rustige plek voor hem verzorgd. 
Het egeltje van eerder liep al weer lekker rond te stappen in de couveuse, en had ook al weer prima gegeten. 

Kitten met schimmelinfectie

Kitten in slechte gezondheid

Onderweg naar de bonte piet kregen we nog een melding van een kitten. Deze was aankomen lopen, maar zag er nog alles behalve gezond uit.  De oogjes  en oortjes heel erg vies, en bij het nemen van deze foto bleek hij ook wat leek op een schimmel infectie op zijn rug te hebben.  Het kereltje was gelukkig wel al gechipt. Dit gaf ons hoop dat wij snel een eigenaar konden achterhalen en het beestje snel met zijn eigenaar konden herenigen. Helaas kregen wij van de meldpost terug dat dit chipnummer niet geregistreerd was. Het dierenasiel Hoorn was ondertussen helaas ook al gesloten, maar na een telefoontje werd toch snel nog de zieken opvang geprepareerd. Daar konden we dit kleine ventje laten, en zou hij later diezelfde avond nog onderzocht worden.  
Nadat we de reiger bij de bonte piet hadden gebracht, Direct door gegaan naar het asiel. Nog voordat wij de kitten uit de ambulance konden halen werden wij begroet door een medewerker van het asiel. Ons vermoeden van een schimmelinfectie werd direct ook bevestigd, en deze stoere jongen werd met wat speeltjes, en lekker eten in een tijdelijk verblijf gezet. De volgende dag zal hij gezien worden door de Dierenarts. 

Gebroken voorpoot

Poes met gebroken poot

In de loop van de avond opnieuw een melding, nu in Zwaagdijk-oost, van een kat met een vermoedelijk gebroken voorpoot. De melders hadden de kat kunnen lokken en vangen. Met bijrijder Desiree zijn we op weg gegaan om het beestje te bekijken. Helaas bleek deze poes na chipcontrole niet geregistreerd te zijn, dus ook deze konden wij ook niet thuis brengen. In een afgesloten berging konden we haar even laten lopen. Alhoewel ze het pootje wel redelijk belastte, was toch duidelijk te zien dat het niet goed stond. Deze poes hebben we in een travel-box in de grote bench in de Ambulance gezet. Onderweg naar het asiel bleek deze poes toch over een paar bijzondere krachten te beschikken, want nog voor dat wij Hoorn inreden zag ik al en zwengelende kattenstaart in mijn achteruitkijkspiegel. Deze Houdini poes hield er dus niet van om opgesloten te zijn. Bij het Asiel liet ze zich gelukkig zonder al te veel problemen overzetten in de nachtopvang.  Dit was voor ons ook de laatste melding van de dag. Al met al moe maar zeer voldaan weer naar huis. 

Waardevolle samenwerking

Dit was maar een kleine greep van onze meldingen van de dag, zo hebben we ook nog de verhalen met minder fijne afloop. Voor mij persoonlijk staat deze Dierenambulance week in het teken van de samenwerking. De samenwerking met mijn directe collega’s maar ook zeker zo met de Bonte Piet waar wij het egeltje hebben gebracht en gezamenlijk de eerste zorg aan de reiger hebben gegeven, het Dierenasiel Hoorn voor de opvang en eerste zorg voor beide katten, Dierenkliniek Zuiderdracht waar wij deze week weer een opfris cursus hebben mogen volgen. Maar zo werken we samewn met vele klinieken in West-Friesland, En natuurlijk alle melders die als eerste hun beste zorg willen geven. Zonder al deze schakels kunnen wij ons werk niet doen. 

0Shares

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.