Na ruim een jaar weer terug op de Ambulance

Na meer dan een jaar niet meer op de dierenambulance gereden te hebben, heb ik eindelijk weer zaterdag een 24-uurs dienst kunnen doen. Vanaf het eerste moment kwam de ene na de andere melding binnen, en zijn Malou en ik tot 6 uur ’s avonds non-stop onderweg geweest.

Specht met hoofdpijn

Een van de eerste meldingen was een bonte specht die tegen het raam van de schuifpui was aangevlogen, alhoewel het beestje toch al even een tijdje lekker in het donker met rust gelaten was, was hij toen wij aankwamen toch nog behoorlijk dizzy. We hebben hem in een vervoerskratje gedaan en naar de bonte piet gebracht.

Ouderloos zwanen jong

Maar nog voor dat we naar de bonte piet konden gaan werden we al weer doorgestuurd naar een zwanenjong dat verlaten was door z’n ouders. Met wat glij partijen op een akker hebben we het kleintje uit het riet kunnen pakken. Nog even gekeken naar mogelijke ouders in de buurt, maar door nieuwe meldingen ook besloten deze naar de vogelopvang te brengen.

Herdershond onwel geworden

Dus met een volle bus vogels naar de bonte piet, en daar alle vogels netjes overgedragen. Nog voor dat we alle transportboxen konden schoonmaken kregen we een spoedmelding van een Herder die in een park tijdens het wandelen onwel geworden was en niet meer op kon staan. Via de meldkamer begrepen wij dat dat veel bekijks trok en er veel mensen bij stonden. Dan wil het nog wel eens gebeuren dat zowel wij Dierenambulance Hoorn, als ook door iemand anders de Dierenambulance West-Friesland wordt gebeld. Dit bleek ook tijdens het aanrijden dat beide ambulances achter elkaar aan reden.
Bij de herder aangekomen lag deze met zijn hoofd op de schoot van de eigenaar en de hond werd tegelijkertijd onderzocht door een dierenarts uit Amsterdam die toevallig passeerde. Al snel vertelde de eigenaar zelf dat zij de DAWF had gebeld en wij gebeld waren door een omstander. Helaas is een afbericht niet bij ons in de ambulance aangekomen. We hebben de eigenaresse van de hond, en de collega’s van DAWF sterkte gewenst en zijn zelf direct weer naar een volgende melding gegaan.

Kitten alleen gevonden.

In Schellinkhout zou een moederloos kitten gevonden zijn in een schuur bij een boerderij. Bij aankomst bleek ook deze melding iets anders in elkaar te steken dan de originele melding. De melder had ondertussen op de vliering van zijn schuur moederpoes gevonden met nog 4 andere kittens. De kleintjes waren een week of 5 oud, en hadden allemaal goed gevulde buikjes. De moederpoes was helaas niet gechipt, en deze hebben wij dus met kittens en al vervoert naar het Dierenasiel Hoorn. De kleine duikelaar leek ongeschonden van zijn val te zijn.

Ara tegen het raam gevlogen

Een van de volgende meldingen wederom een vogel. Dit keer een blauw gele vogel ook tegen het raam gevlogen. Een uitheemse of voliere vogel. De melder dorst in eerste instantie de vogel niet te vangen, maar even later kwam toch door dat deze papagaai-achtige toch gevangen was onder een wasmand. In de Ambulance waren wij al druk aan het overleggen hoe we de Ara zo wij dachten mee gingen nemen want zo een heel groot vervoerskrat hebben wij helaas niet zomaar in de auto. Bij de melding aangekomen bleek het niet om een Ara te gaan maar om een hele mooie kleine en hongerige Pyrrhua. Ook deze is gebracht naar de Bonte Piet, en daarbij gemeld op Amivedi.

Overleden kat in de tuin

Een nieuwe melding van gevonden overleden kat bij mensen in de tuin. Gelukkig was de kat gechipt, alleen bij na bellen bleek dat helaas het telefoonnummer niet meer klopte. Via een mail adres hebben we toch nog de eigenaar kunnen achterhalen. Later bij het Asiel in Hoorn zou een identificatie volgen. De kat was de vorige ochtend gezond zoals normaal van huis vertrokken.

Opnieuw een herdershond

Nog voor dat we eindelijk een kop koffie konden halen weer een nieuwe melding van een gevonden hond. Alweer een herder. De vinders hadden hem van de weg weg kunnen lokken en in de tuin gezet. De hond was erg onrustig en blafte erg veel. Op een gegeven moment rende de hond naar binnen en ging hij in de gang op de mat zitten. Daar liet hij zich voorzichtig aanhalen, en kon ik de riem om doen. Eenmaal aan de riem konden we zijn ID chip uitlezen. De geregistreerde gegevens kwamen helaas niet overeen met de hond die wij voor ons hadden staan. Net voordat we de hond in de ambulance wilde doen kwam de eigenaar gelukkig aanrijden, en konden we de hond weer terug overdragen.

Even een herinnering zorg er voor dat je hond of kat gechipt is, en dat de registratie gegevens kloppen. Met het 15 cijferige id nummer dat in het paspoort staat kun je altijd zelf online controleren of je gegevens nog kloppen via petsbase.eu. Klopt dit niet onderneem dan actie om dit aan te passen. Hoe eerder wij u kunnen bereiken de eerder uw dier ook weer thuis is.

Identificatie

Bij de identificatie van de kater van eerder op de dag bleek het inderdaad te gaan om de kat van deze mevrouw. Omdat de kat gezond van huis vertrokken was en er verder geen bloed te zien was van een mogelijke aanrijding of zo zou de eigenaresse toch langs de dierenarts gaan in de hoop de doodsoorzaak te kunnen achterhalen. Hier weet ik momenteel nog geen uitslag van.

Eindelijk naar het Diner!

In de avond uren heb ik met de nieuwe bijrijder Marco nog een jonge uit het nest gevallen kauw uit Enkhuizen opgehaald en naar de bonte piet gebracht. Dat was voor ons de laatste melding van een al met al drukke dag.

0Shares

Dit bericht heeft één reactie

  1. A.van Veen

    Toppers zijn jullie ,Wat zouden de dieren en wij mensen zijn zonder jullie.Succes !

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.