Gelukkig Nieuwjaar!

Het vuurwerk barst nu los. Het idee vroeger was dat de kwade geesten met oud en nieuw konden opduiken. Het vuurwerk diende om deze te verjagen. Tegenwoordig is het natuurlijk veel meer om feestelijk het nieuwe jaar te beginnen. Natuurlijk is dat heel mooi maar heel veel dieren weten zich geen raad met dit oorverdovend geluid en de flitsen.

Hond met angst voor vuurwerk

Wat kun je doen voor je huisdieren.

  • Gedraag je zo normaal en kalm mogelijk. Dat betekent niet dat je je huisdier moet negeren. Ga er mee om, zoals je dat normaal ook doet. Zoekt je huisdier een rustig plekje op? Dan is dat prima. Zoekt je dier gezelschap op (of troost), geef dat dan ook.
  • Als je Huisdier dol op eten is, probeer dan zijn maaltijd te verspreiden over de dag, zodat hij zich steeds even kan richten op het eten.
  • Het kan ook helpen gordijnen te sluiten, het licht aan te doen/laten en de radio of tv aan te zetten. Dan vallen de prikkels van buiten wat minder op.
  • Verder zijn er allemaal leuke spelletjes voor je hond en kat.
  • Straf je huisdier nooit bij een angstige reactie!
  • We raden het af om je huisdier kalmerende medicijnen te geven. In sommige gevallen wordt het dier wel verdoofd, maar blijft het gehoor hetzelfde. Soms wordt het dier zelfs gevoeliger voor geluid. Dan is hij dus nog altijd angstig, maar kan hij er niet op reageren. 

Bron : https://www.dierenbescherming.nl/vuurwerktips

Het team van Dierenambulancehoorn heeft dit jaar ruim 3300 ritten gemaakt, dat zijn gemiddeld bijna 10 ritten per dag. Deze zijn mede mogelijk gemaakt door onze donateurs en sponsoren. Zonder hun kunnen wij ons werk niet doen, Dank jullie wel.

Het hele team van de Dierenambulance-Hoorn, wenst u een fantastisch 2020.

Gelukkig Nieuw Jaar.

0Shares

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.