Bijna Pasen!

Lente

De lente is in volle gang en Pasen staat voor de deur. We hebben inmiddels kunnen genieten van een aantal zonnige dagen. Voor ons is de lente het begin van een drukke periode, het jonge vogelseizoen is begonnen.

Ritten van de laatste maand

jonge reiger

Op 7 april een jonge reiger opgehaald uit het Julianapark in Hoorn. Terugzetten in het nest was geen optie. Het nest zat zeker 4 meter hoog in een boom.

Ook hebben we een eend met haar 16 pulletjes verplaatst vanuit een tuin naar een open stuk natuur met water.

Vandaag een melding van een eend met maar liefst 16 pulletjes in een tuin. Aangezien er in de omgeving geen slootjes of ander open water is, hebben we de hele familie meegenomen en verplaatst naar een mooi en rustig natuurgebied.

Geplaatst door Dierenambulance Hoorn e.o. op Zaterdag 4 april 2020

We hebben een melding van een aangereden eend gehad. Haar 12 pulletjes hebben we naar De bonte Piet gebracht. Daar worden zij verzorgd tot zij groot genoeg zijn om weer zelfstandig de natuur terug in te gaan.

Op 28 maart kregen wij een melding over een gans in een klem. Bij aankomst bleek het uiteindelijk om een rattenval te gaan. De gans zat behoorlijk vast en wij hebben een kenner geraadpleegd om de val te verwijderen. Normaal vervoeren wij geen dieren in de cabine, maar dit was om ergere schade te voorkomen. In eerste instantie leek de onderzijde van de snavel te zijn gebroken, maar later bleek dat gelukkig mee te vallen. De gans is nu opgevangen bij Stichting Vogel- en Dierenopvang de Bonte Piet waar het geobserveerd en verzorgd wordt.

En zo hebben we eerder in de maand een prachtige zwaan gelukkig weer kunnen herenigen met zijn of haar partner (Facebook-video), en een koolmeesje bevrijd dat zich in de nesten had gewerkt en was vast komen te zitten in een mezen-bol.

Dit is slechts een kleine greep uit de meldingen die we zo in loop der tijd binnen krijgen, en dit gaat alleen nog over de ritten die wij maken voor niet huisdieren.

Covid-19

Zoals bekend rijdt Dierenambulance Hoorn e.o. tijdens deze coronacrisis nog volop. Wij kunnen simpelweg zieke en gewonde dieren niet aan hun lot overlaten. Gelukkig hebben wij een grote groep vrijwilligers die daar ook zo over denken. Uiteraard volgen wij alle RIVM maatregelingen op. Door het Coronavirus (Covid-19) moeten wij nog meer maatregelen nemen om niet alleen de dieren te beschermen waarmee wij werken, maar ook onszelf. Dit brengt extra kosten met zich mee aangezien een goede hygiëne, zeker nu, nog belangrijker is geworden. Schoonmaakmiddelen, desinfecterende middelen, papierrollen, latex handschoenen etc. vliegen er doorheen. Een kleine donatie zou ons ontzettend helpen zodat wij ons kunnen blijven voorzien van deze noodzakelijke middelen.

Namens het complete team van de Dierenambulance Hoorn e.o..
0Shares

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.