Warmtebeeldkijker van Stichting Dierenlot!

Een grote wens is voor ons uitgekomen. Wij hebben met de steun van Dierenlot en haar sponsors/ donateurs, een warmtebeeldkijker kunnen aanschaffen.

Dit model (Lahoux Spotter P) heeft een bereik van ca. 750 meter en kan warmtebronnen waarnemen. Voor ons is dit ideaal om dieren waar te nemen in het donker en dichte begroeiing. Meestal gaat het dan om kittens of gewonde volwassen katten die wegkruipen. Voorheen was het haast ondoenlijk om alle bosjes en struiken te doorzoeken en de dieren te vinden.

De kijker is de afgelopen maand al twee keer van pas gekomen. Wij hadden een melding van een passant over een aangereden kat die was weggekropen tussen struiken. Aangezien het al rond middernacht was en de struiken in een slecht verlichte straat bevinden, is dat heel moeilijk zoeken. Wij wisten alleen waar de kat voor het laatst gezien was. Met de kijker was de kat vrij snel gevonden en zijn we direct naar de dierenarts gegaan. Bij de dierenarts bleek het diertje gechipt te zijn en hebben we haar met de eigenaar kunnen herenigen. Zonder de warmtebeeldkijker zou dat niet zo snel mogelijk zijn geweest.

Ook kregen we een melding van een gevonden kitten die zich ophield in de begroeiing bij een grote parkeerplaats. Omstanders hadden het diertje klagelijk horen miauwen maar konden het niet vinden. Wij zijn ter plaatse gegaan en met behulp van de warmtebeeldkijker en heel veel geduld hebben we het kitten kunnen vangen. Hoe het kitten daar terecht is gekomen zullen we helaas nooit weten, maar hij is nu gelukkig veilig.

Zonder een warmtebeeldkijker hadden wij deze katten veel moeilijker kunnen vinden en had het ons ook veel meer tijd gekost. De warmtebeeldkijker is een prachtige aanvulling op onze hulpmiddelen en wij zullen er ongetwijfeld veel gebruik van gaan maken.

Nogmaals heel veel dank!

0Shares

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.