Egel aangereden op de Droge Wijmersweg bij Wervershoof

Zaterdag ochtend even over 8 uur, de telefoon ging.
Een nieuwe melding: “Egel aangereden op de Droge Wijmersweg bij Wervershoof“. Snel de bijrijder van deze ochtend opgehaald, en onderweg naar Wervershoof.

Alhoewel het natuurlijk best even duurde voor we ter plekke konden zijn is de meldster gelukkig bij de egel blijven wachten. Voor deze egel was zij absoluut de heldin omdat hij door het hoge gras moeilijk te zien zou zijn.

Eerste blik op de egel liet al gelijk zien dat hij onder de vliegen eitjes zat en de ook op verschillende plekken al maden rondkropen. Eigenlijke verwondingen van een aanrijding leken mee te vallen. Meer als een wondje bij de bek was niet direct te zien. De egel in een vervoerskrat gedaan en onderweg gegaan naar De Bonte Piet. omdat het toch ook nog voor 9 uur was telefonisch contact gelegd dat wij met de egel onderweg waren.

Omdat wij eigenlijk al heel dicht bij Midwoud waren was er bij aankomst nog niemand van De Bonte Piet aanwezig. Buiten zijn wij direct begonnen om zoveel mogelijk vliegenlarven van de egel te verwijderen. De egel zelf liet dit vrij goed toe.

Al snel kwamen verschillende medewerkers van De Bonte Ppiet aan, werd de deur open gedaan en konden we de egel naar binnen brengen voor verdere behandelingen. Omdat wij verder nog geen nieuwe melding hadden ontvangen konden we nog assisteren de egel verder verzorgen. Na het verwijderen van de vele eitjes, larven, teken en maden nog een lavendel bad. Op een wondje bij de mond na, leek de egel verder niet gewond.

voor ons was het tijd om de dierenambulance over te dragen aan de collega’s onze dienst zat er op.

0Shares

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.